Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Ervaringen

"De prestaties vielen me reuze mee!"

Hallo Marcel. Ik had beloofd wat ervaringen op papier te zetten.

Bij dezen.

Ik heb de nieuwste set inmiddels anderhalve week in mijn bezit. Het ombouwen van mijn fiets ging, zoals verwacht, redelijk probleemloos. Enig probleem was de bevestiging van de bagagedrager aan mijn frame. Met behulp van de beugels van mijn oude bagagedrager was dit snel opgelost.

Accu opgeladen en fietsen maar. Ik heb inmiddels ca 10 jaar ervaring met elektrische fietsen dus ik was erg benieuwd naar de prestaties van jouw set. En dat viel toch even reuze mee.

Je moet weten dat ik in Kerkrade woon (Limburg). Welke kant ik ook op ga: Altijd heuvels. Mijn eerste rit ging van Kerkrade via Bocholtz en Gulpen naar Maastricht. Terug via Meerssen, Valkenburg, Walem, Klimmen, Voerendaal, Heerlen.

Ik heb ca. 20 km zonder trapondersteuning gefietst en de rest afwisselend stand 1, 2 en ook 3. Thuisgekomen stond er 62 km op de teller en had ik nog 3 bolletjes over.

De volgende dag had ik mij voorgenomen om alles op stand 2 en 3 te fietsen. Na 25 km knipperde op stand 3 het laatste bolletje en toen was het gauw afgelopen. Dan maar verder in stand 2, en zo waar dat ging nog zeker een kilometer of 5 goed en toen was ook dat afgelopen. Maar ... in de laagste stand heb ik vervolgens nogmaals 5 kilometer kunnen fietsen voordat hij er echt de brui aan gaf.

Dat was dan 97 kilometer, waar flinke stukken tussen zaten waar de motor flink moest trekken.

Uitval door oververhitting heb ik niet kunnen vaststellen, ondanks dat hij toch heel hard heeft moeten werken op mijn derde rit die over Slenaken ging. Wie daar ooit is geweest en van Slenaken naar Vijlen is gereden weet waar ik over praat. (overigens na die 3e en 4e rit, waar ik meer zelf actief ben geweest, heb ik na 100 km nog 3 bolletjes over. Achterop de accu geeft hij nu wel nog 1 bolletje aan)

Tot slot nog een opmerking. Ik vind het knap lastig dat de controller altijd in de middelste stand opkomt. Mijn ervaring is dat als je hulp nodig hebt, dit eerst naar stand 1 moet zijn. En pas later doorschakelen naar stand 2 of zonodig stand 3.

Als ik meer ervaring heb opgedaan met deze set, zal ik nog eens een samenvatting maken.

Kerkrade, 4 juni 2011,

Willem.