Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Motoren voor uw elektrische fiets

Motor

FMHMotor ombouwset elektrische fiets maakt gebruik van eigen onder licentie gebouwde FMHMotoren, dit zijn borstelloze 250 watt, zeer krachtige en toch stille minimotoren die nog maar nauwelijks groter zijn dan een voorwieldynamo.

De standaard motor is geschikt als u een fiets heeft met V-brakes, Cantilever-rem of Schijfrem.

De rollerbrake motor is uiteraard geschikt voor nagenoeg ieder type rollerbrake-rem. Deze motor is 16mm smaller en voorzien van een krans waarop je eenvoudig je eigen rollerbrake op onze motor monteert en het geheel in je voorvork plaatst. Ook als je een trommelrem hebt in je bestaande wiel kun je deze motor gebruiken, let er dan wel op dat je een rollerbrake mee besteld: de trommelrem zit namelijk in je as verwerkt en kan daar niet worden afgehaald.

Vanaf 2016 leveren wij ook de 45km/h High-Speed voorwielmotor.
De meerprijs voor een High-Speed voorwielmotor bedraagt slechts € 90,00.

Alle motoren worden ingevlochten geleverd in een 28"/700c velg met extra dikke RVS spaken (spaak 13), velglint, binnenband en een CST Anti-lek buitenband.

De motoren geven geen weerstand wanneer deze niet zijn ingeschakeld, dus uw fiets fietst net zo licht als voorheen.

Een ander voordeel van onze minimotoren is dat deze (waterdicht) loskoppelbaar zijn bij het voorwiel, waardoor ze makkelijk te verwisselen zijn als u bijvoorbeeld de fiets(en) meeneemt op vakantie en u uw eigen fietsendrager wilt blijven gebruiken (max. gewicht en/of kogeldruk). U kunt dan even uw eigen originele voorwiel plaatsen tijdens de reis waardoor u geen gewichtstoename heeft, want de accu legt u gewoon in de auto.

Een ander voordeel is dat bijvoorbeeld een band plakken veel eenvoudiger is door het verwijderen van het voorwiel.

High-Speed 45 km/h 350 (Rpm) achterwielmotor met 9-blads cassette

Motor is instelbaar m.b.t snelheid!