Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Barneveld meest E-bikevriendelijke gemeente

10-01-2014

De gemeente Barneveld is uitgeroepen tot meest ‘E-bikevriendelijke gemeente’ van Nederland. In geen enkele andere gemeente zijn er inmiddels zoveel oplaadpunten voor gebruikers van elektrische fietsen. Dat meldde voorzitter Cees Hoogeveen van het Barneveldse Toeristisch Aanjaagteam maandagavond tijdens een bijeenkomst in camping ‘t Westdorp in Voorthuizen.

Ongeveer zestig ondernemers uit de horeca en toeristische branche waren hier aanwezig tijdens de officiële opening van het nieuwe toeristisch seizoen. "Er is geen enkele gemeente in Nederland waar inmiddels zoveel oplaadpunten voor elektrische fietsen zijn”, zegt Hoogeveen.

"In drie maanden tijd hebben we op 125 adressen door de hele gemeente zogeheten E-bike schildjes kunnen uitdelen”, voegt gemeentewoordvoerder Bertil Rebel toe. De gemeente ondersteunde het initiatief van het aanjaagteam. "Zo zijn er oplaadpunten bij campings, vakantieparken, recreatieterreinen en horecagelegenheden.” Voorwaarde voor gebruik van het schildje door de ondernemers is dat deze goed zichtbaar wordt opgehangen en dat het opladen van de E-bike gratis wordt aangeboden.

fietsen.123.nl