Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

BOVAG lanceert E-Wielerploeg

04-02-2013

Voormalig profwielrenner Henk Lubberding gaat leiding geven aan de nieuwe Elektrische Wielerploeg, een initiatief van de BOVAG-afdeling Fietsbedrijven onder het mom ‘fietsen met de beste ondersteuning’. De ploeg wordt een afspiegeling van de steeds grotere en diversere groep consumenten die voor een e-bike kiezen. Inmiddels zijn in Nederland al ruim 1 miljoen elektrische fietsen verkocht.

Binnenkort kunnen kopers van een e-bike zich via hun eigen BOVAG-fietsbedrijf aanmelden voor een plek in de Elektrische Wielerploeg. Onder leiding van 3-voudig Touretappewinnaar Lubberding neemt de ploeg deel aan diverse recreatieve toertochten en criteriums in het land. Het team wordt ondersteund door de deskundige mecaniciens van de circa 1.000 bij BOVAG aangesloten fietsbedrijven, die de komende tijd speciale technische opleidingen gaan volgen bij de Tweewieler Academy.

Niels Hansen, manager BOVAG Fietsbedrijven: “Met de Elektrische Wielerploeg zetten we zowel de fietsspecialist als de consument in de spotlights. Met hun kennis en expertise op het gebied van e-bikes bieden BOVAG-leden letterlijk en figuurlijk de beste ondersteuning. Niet voor niets wordt het overgrote deel van de nieuwe elektrische fietsen via de vakhandel verkocht. Het is een aankoop waarbij men niet over één nacht ijs moet gaan. Deskundig advies is van het grootste belang en vanuit BOVAG gaan het we het niveau van de aangesloten fietsspecialisten nog verder verhogen. Meer dan 1 miljoen Nederlanders hebben inmiddels een e-bike aangeschaft en dat betreft al lang niet meer alleen senioren. Ook forenzen en jonge gezinnen hebben de elektrische fiets ontdekt. Ze kunnen daarmee immers meer kilometers afleggen met minder inspanning. Samen met Henk Lubberding biedt BOVAG al deze mensen komend jaar een unieke plek als lid van de Elektrische Wielerploeg.”

Tijdens de BOVAG Fietsbranchedag in Ede op maandag 4 februari 2013 tekenden maar liefst veertien vooraanstaande partijen uit de Nederlandse fietsbranche een officieus sponsorcontract met de Elektrische Wielerploeg. Naast BOVAG als initiatiefnemer, haakten ook Bovemij Verzekeringen en ENRA Verzekeringen aan. Daarnaast ondersteunen Giant, Sparta, Batavus, Gazelle, Koga, TDR, Schwalbe, Kruitbosch, Juncker, Biretco en Bike Totaal het initiatief. Chevrolet levert een elektrische Volt als ploegleiderswagen.

BOVAG