Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

de E-One

29-04-2013

Hoe combineer je alle voordelen van een fiets, een scooter en een auto? Hoe omzeil je alle nadelen? Dave Goudeket en Erik Vegt gingen met die vragen aan de slag en kwamen uit op de E-ONE: een modern, compact, overkapt, elektrisch aangedreven voertuig voor op het fietspad.

E-ONE combineert het beste van fiets, scooter en autoDe E-ONE is driewiel-concept. Het volledig gesloten en elektrisch aangedreven voertuig biedt plaats aan één persoon en heeft een actieradius van ongeveer 40km per acculading. Omdat er twee accu’s aan boord zijn, kom je er zonder zorgen mee thuis. In het stuur past een 7” tablet, waarmee niet alleen accu-data maar ook muziek, agenda en communicatie binnen handbereik zijn. Het voertuig wordt rechtop geparkeerd en heeft dus maar een de beperkte stallingruimte nodig.
De E-ONE valt volgens de ontwerpers binnen de bromfiets-wetgeving. Instappen vanaf 16 jaar dus. De E-ONE is nog niet te koop. De ontwikkelaars hopen eind dit jaar de eerste voertuigen te kunnen leveren. De verkoop loopt dan via de fietsvakhandel. Richtprijs: vanaf 3000 euro.

tweewieler.nl