Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

E-bike populair bij middelbare vrouw

14-12-2012

Uit onderzoek van het kenniscentrum Fietsberaad is gebleken dat vrouwen tussen de 46 en 60 jaar de grootste afnemers van de elektrische fiets zijn.

Fietsberaad stelt dat 10 procent van de 60-plussers een elektrische fiets bezit. Bij de groep vrouwen in de leeftijd van 46 tot 60 jaar ligt dit percentage zelfs op 13 procent. De mannen in deze leeftijdscategorie laten de elektrische fiets nog enigszins voor wat hij is: slechts 7 procent van de mannen bezit een e-bike.

"Ik vermoed dat vrouwen sneller ervaren dat hun spierkracht afneemt", verklaart onderzoeker Otto van Boggelen in De Telegraaf dat verschil. "Zij fietsen dan liever niet meer, maar met de elektrische fiets stappen ze weer massaal op." Hij vermoedt dat mannen niet graag toegeven dat ze hulp nodig hebben bij het fietsen.

Gemiddeld wordt er per week zo'n 31 kilometer met de elektrische fiets afgelegd. Dat is veel meer dan de gereden afstand op de gewone fiets: daar legt men per week gemiddeld 18 kilometer op af. Uit het onderzoek blijkt verder dat de gemiddelde snelheid van de elektrische fietser 18,7 kilometer/uur bedraagt.

RTL