Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Elektrische fiets in opmars ondanks crisis

27-07-2010

De elektrische fiets is ondanks de recessie bezig aan een opmerkelijk opmars. In 2008 zijn er fors minder elektrische fietsen verkocht. Ondanks de opmars is de stadsfiets nog steeds de best verkochte fiets maar de verkoop daalde wel, van 50 procent naar 43 procent. Het verlies wordt veroorzaakt door de elektrische fiets. De verkoop steeg van 20 procent naar 29 procent. Verder daalde ook de verkoop van de toerfiets.

Door de grote stijging geven we gemiddeld net zoveel uit aan de gewone fiets als aan de elektrische. Dat komt doordat de elektrische fiets veel duurder is dan de normale. Wat opvalt is dat de stijging niet alleen komt door de aanschaf door ouderen maar ook jongeren die het als vervanging zien van de brommer.

Nederland koploper

De fietsbranche heeft relatief weinig last van de recessie door het succes van de elektrische fiets. De verkoop van de fietsen is de afgelopen jaar opmerkelijk stabiel gebleven. Het Centraal Bureau van de Statistieken maakte vandaag bekend dat Nederland veruit de grootste fietsproducent van Europa is. In Europa werden vorig jaar 1,9 miljard fietsen verkocht, 30 procent daarvan werd in Nederland gemaakt.

Elektrische Fiets Info