Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Gestolen fietsen masaal de grens over

19-02-2013

Fietsen die in ons land gestolen worden, gaan massaal de grens over en worden met duizenden tegelijk verkocht in landen als België, Duitsland en zelfs Spanje. Dit schrijft De Telegraaf vanochtend.

Fiets op slot In het artikel in De Telegraaf vertelt Mojgan Yavari van het Centrum Fietsendiefstal, waarin onder meer het Openbaar Ministerie, de politie, BOVAG, ANWB en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) verenigd zijn, dat criminele bendes zich nu met fietsendiefstal bezighouden. Het Centrum Fietsendiefstal staat volgens Yavari machteloos tegenover deze ontwikkeling.

Veel gestolen fietsen verdwijnen over de grens omdat in Nederland de controles zo verscherpt zijn, dat handelaren en kopers snel tegen de lamp lopen wanneer ze een gestolen fiets willen kopen of verkopen. Het Centrum Fietsendiefstal pleit in De Telegraaf voor een internationale aanpak van fietsendiefstal.

Woordvoerder Yavari zegt verder in het artikel dat hij wel verwacht dat het aantal diefstallen van fietsen blijft dalen. In 2008 werden er 735.000 fietsen gestolen, in 2011 waren het er 450.000. Het Centrum Fietsendiefstal vindt het een probleem dat nog niet alle fietsen een eigen framenummer hebben. Fietsen van Nederlandse merken (zoals Sparta, Gazelle, Batavus, Union) hebben die wel, maar veel importfietsen nog niet.

tweewieler.nl