Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Het Copenhagen Wheel

17-01-2014

Het Copenhagen Wheel zou wel eens een grote revolutie in het verkeer kunnen veroorzaken. We kennen al de setjes die te koop zijn om van de normale fiets een elektrische fiets te maken, maar het Copenhagen Wheel biedt meer.

Het Copenhagen Wheel heeft zorgt voor geen gedoe meer met kabels, controllers en accu's. Alles is geïntegreerd in het wiel. Zelfs de batterij is binnenin de behuizing verwerkt. Het Copenhagen Wheel wordt gekoppeld aan uw telefoon (smartphone) via een draadloze verbinding. Wanneer u uw telefoon monteert op het stuur heeft u een uitgebreid dashboard om uw prestaties en die van het wiel bij te houden.

Het Copenhagen Wheel slaat energie op bij het bergaf rijden of bij het remmen. Juist op de momenten dat u extra energie nodig heeft springt het wiel bij. Als u het systeem op deze manier gebruikt, zal opladen vrijwel nooit nodig zijn. Gebruikt u het systeem intensiever, dan kan de accu uiteraard ook aan het stopcontact opgeladen worden. Het bereik is dan ongeveer 50 km.

Specificaties
- Motor: 250W     
- Velg: 26″ or 700c rim
- Accu: 48Volt Lithium
- Bereik: 50 km
- Gewicht: 5.9 kg

Enorm nadeel
Het enige nadeel, en dat is dan ook een mega-nadeel, is dat het Copenhagen Wheel, en soortgelijke wielen, geen versnellingen toestaat. U raakt dus uw versnellingen kwijt.

fietsen.123.nl