Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Investeren in snelfietsroutes gaat door

11-10-2013

Ondanks de bezuinigingen worden nog steeds aanzienlijke bedragen geïnvesteerd in nieuwe snelfietsroutes. Zo werd onlangs onder andere geld vrij gemaakt voor de snelfietsroutes Cuijk - Nijmegen, Houten-Nieuwegein en Nijverdal-Gronau.

De totale kosten van de snelfietsroute Cuijk-Nijmegen worden op € 11,2 miljoen geschat. De geplande fietsroute loopt door de provincies Noord-Brabant, Limburg en Gelderland en heeft een lengte van ongeveer 11 kilometer. De Stadsregio Arnhem-Nijmegen, de drie provincies en de gemeenten Cuijk, Mook en Middelaar, Heumen en Nijmegen moeten allemaal bijdragen om de snelle fietsroute mogelijk te maken.

Nog niet alles is binnen, maar de provincie Limburg reserveert alvast € 1,8 miljoen voor het project. Dat geld is vooral bestemd voor een nieuwe fietsbrug over de Maas. En de gemeente Cuijk meldde een reservering van zo'n vier ton, mogelijk gemaakt door een rotonde uit de begroting te schrappen.

Plofsluis
In Nieuwegein heeft de gemeente het licht op groen gezet voor een nieuwe fietsbrug over het Amsterdam Rijnkanaal bij de Plofsluis. Voor de brug is een budget van € 6,1 miljoen beschikbaar. De fietsbrug is een belangrijke schakel in het recreatieve netwerk van de Nieuwe Hollandse Waterlinie. Met de brug ontstaat een snelfietsroute van Houten via de Plofsluis in Nieuwegein naar Utrecht-West tot Maarssen.

F35
En gemeenten in Twente en de regio Twente hebben deze maand samen € 10 miljoen op tafel gelegd voor nieuw aan te leggen delen van de fietssnelweg F35. De regio Twente betaalt bijna 6,8 miljoen euro. De rest betalen de gemeenten, soms ondersteund door provinciaal of Europees geld. In totaal is bijna zeven kilometer aan fietssnelweg al aangelegd.

De komende drie jaar wordt nog eens acht kilometer aangelegd. De ambitie is om in 2020 een fietssnelweg te hebben van zestig kilometer lang. Die gaat van Nijverdal naar Gronau met een aantal aftakkingen. De schatting is dat de F35 in totaal zo'n € 80 miljoen gaat kosten.

Arnhem-Nijmegen
Ondertussen vordert ook de aanleg van de snelfietsroutes in de regio Arnhem-Nijmegen en dat trekt de nodige internationale belangstelling. Reden voor de regio om informatie over de fietsroutes ook op een Engelstalige website te zetten: www.arnhemnijmegencycling.com.

RAI Vereniging