Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Oranjefiets voor Beatrix

25-04-2013

Op donderdag 25 april om 08:00 wordt een oranje fiets op de Dam geplaatst. De fiets is verpakt in ijs en draagt een bord met de tekst ”Lieve Beatrix, na 33 jaar eindelijk ontdooien! Wij helpen u graag warmtrappen voor het goede doel. Doet u mee?”. Met deze ludieke actie wordt aandacht gevraagd voor de eerste Nationale Fiets Marathon van Nederland, die wordt gehouden in het weekend van 25 % 26 mei 2013.

Oranjefiets op de dam voor Beatrix.De Nationale Fiets Marathon is een recreatieve fietstocht die voor het eerst wordt georganiseerd in het weekend van 25 & 26 mei. In eigen tempo kan iedereen een fietstocht van tenminste 42 kilometer vaststellen waarbij de fietser verschillende bezienswaardigheden aandoet die speciaal voor deze marathon gratis zijn opengesteld, zoals een struisvogelboerderij, een kunstgalerij of een glasblazerij. Deelnemers fietsen voor het goede doel. Op de website www.nationalefietsmarathon.nl maken deelnemers een profiel aan en kunnen sponsoren hun bijdrage storten. Alle sponsorgelden gaan voor 100% naar het goede doel.

In samenwerking met de plaatselijke VVV’s zijn in elke regio meerdere bezienswaardigheden of belevenissen geselecteerd. Bij inschrijving krijgen deelnemers toegang tot de routeplanner op de site en kunnen belevenissen worden geselecteerd, waarna een persoonlijke route wordt berekend. Zo fietst iedere deelnemer een eigen route langs belevenissen die speciaal voor dit evenement zijn opengesteld.

Goede doelen

Deelnemers aan de marathon kunnen kiezen uit vijf goede doelen waarvoor ze fietsen: stichting Spieren voor Spieren, de Nederlandse Hartstichting, het Nationale Longfonds, stichting ALS en de Diabetes vereniging. Alle geselecteerde stichtingen doen onderzoek naar ziekten en/of aandoeningen die de bewegingsvrijheid aantasten. Deelnemers hebben de vrijheid te kiezen voor welk doel ze fietsen. Sponsoren zijn vrij om een bedrag te kiezen waarvoor ze de deelnemer – en het goede doel – willen steunen.