Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Voorjaarsvrieskou vertraagt fietsenverkoop

18-04-2013

Tijdens de koudste maart ooit piekerden veel mensen er nog niet over om op de fiets te stappen. Door de aanhoudende kou komt de verkoop van fietsen dit jaar laat op gang, zo blijkt uit onderzoek van online winkelcentrum Beslist.nl. 

Korte opleving
In de eerste week van maart was de verwachting volledig anders. Het aantal zoekopdrachten naar fietsen op Beslist.nl nam met meer dan 50% toe toen het kwik op 5 en 6 maart plotseling met ruim tien graden richting de twintig graden steeg. Deze groei was echter van korte duur. De periode van sneeuw, vorst en ijzige wind die volgde zorgde ervoor dat de vraag naar fietsen weer daalde met 24 procent.

Populaire fietstypes
De elektrische fiets is het populairste fietstype van dit moment. Voorheen werd de elektrisch aangedreven tweewieler gezien als een fiets voor bejaarden, dit lijkt verleden tijd. Dankzij het temperatuurverloop kon Beslist.nl ook goed onderzoeken op welke fietstypes de weersverwachting het meest van invloed is. Trendy transportfietsen vielen hierbij op met een stijging van 51%. Ook de vraag naar racefietsen (+24%), elektrische fietsen en mountainbikes (beide +23%) steeg mee met de temperatuur. De vraag naar vouwfietsen bleek het minst gevoelig voor weersinvloeden.

Beslist.nl