Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

Waterstof-brandstofcel voor e-bikes

08-07-2013

De eerste e-bike uitgerust met een waterstof-brandstofcel is gelanceerd door Cycleurope samen met twee partnerbedrijven. Deze opmerkelijke ontwikkeling biedt een prima alternatief voor het urenlang opladen van de accu. De ‘klaar-voor-gebruik’ brandstofcel hoef je alleen maar te verwisselen en je kunt weer een heel eind rijden op je e-bike.

De Alter Bike e-bike met waterstof-brandstofcel is mede ontwikkeld door Cycleurope, leverancier van onder meer Peugeot, Puch, Gitane, Kildemoes, Monark  en Bianchi.De waterstofe-bike heeft een naam gekregen: Alter Bike en is gelanceerd onder de merknaam Gitane. Cycleurope stelt dat de Alter Bike 'een nieuw concept is binnen de categorie elektrische fietsen die de fietser verlost van de beperkingen van een 'traditionele' e-bike, doordat er geen speciale oplader en stekkers nodig zijn, de e-bike lichter van gewicht kan zijn en de actieradius naar behoefte kan worden vergroot.'

Voor publieke fietsverhuursystemen
Cycleurope CEO Tony Grimaldi vertelde dat de Alter Bike vooral zal worden ingezet voor publieke fietsverhuursystemen. "Nog dit jaar zal de Gitane Alter Bike zijn entree maken in verschillende proefprojecten met verhuurfietsen in Frankrijk. In 2016 pas komt de innovatieve e-bike op de consumentenmarkt.

Tweewieler.nl