Alles om uw fiets om te bouwen tot een échte elektrische fiets!

De mogelijkheden en de voordelen

De 8 belangrijkste voordelen van een ombouwset

  • Aanzienlijk goedkoper dan een elektrische fiets met gelijkwaardige kwaliteit elektrische onderdelen.
  • Vaak heb je al een goede eigen fiets, en inruil krijg je weinig terug.
  • Uit voorraad leverbaar.
  • Best verkrijgbare accu, krachtigste motor en de allernieuwste SineWave controller.
  • Geen software, dus ook geen onderhoudsrelatie met de fietsenzaak.
  • Geringe gewichtstoename ( 7,2 kg )
  • Switch je tussentijds van fiets, kun je de ombouwset weer gewoon overbouwen op je nieuwe aanwinst.
  • Neem je de fiets mee op vakantie, plaats dan even je eigen originele voorwiel en leg de accu in de auto, en je hebt geen gewichtstoename m.b.t de fietsendrager/kogeldruk.

Is mijn fiets geschikt?

De elektrische fiets - sommige mensen noemen het wel de beste uitvinding sinds de uitvinding van de fiets. De fiets was al een ideaal transport- en vervoermiddel, en de weinige nadelen van het fietsen op de gewone fiets gelden vooral voor oudere of verzwakte mensen, voor wie het fietsen te zwaar kan zijn en ook langere afstanden niet mogelijk zijn. Precies deze nadelen heffen de elektrische fietsen op, zonder af te doen aan de voordelen. Want met een elektrische fiets trap je zelf ook mee en blijf je in beweging, ben je milieubewust en kun je nog steeds ongestoord genieten van de natuur om je heen. Daarbij geeft de fiets je voortdurend een duwtje mee, alsof je continue met de wind mee fietst.

Waren het in het begin nog de ouderen of minder mobiele die hiervan genoten, al snel ontdekten andere groepen fietsers de vele mogelijkheden die de elektrische fiets te bieden had. Want met de elektrische fiets kun je zelfs in je goeie pak, zonder te zweten, op de fiets naar je werk gaan en kun je bovendien ook langere afstanden overbruggen. Voor scholieren kan het dagelijkse door weer en wind fietsen van vele kilometers verlicht worden.. Hij maakt op dit moment in Nederland dan ook op een stormachtige ontwikkeling door. Zo is er bijvoorbeeld een zich snel uitbreidend netwerk van oplaadpunten, zodat je ook langere afstanden kunt rijden. En doet ook de nieuwste rage de ombouwset zijn intrede

Voor Wie Zijn Elektrische Fietsen Geschikt En Waarom?

De elektrische fiets was in eerste instantie bedoelde voor oudere, zwakkere mensen, die zelf niet voldoende kracht hadden om onder zwaardere omstandigheden te kunnen fietsen. Daarna volgden de sportieve fietsers, die bijvoorbeeld dagelijks lange afstanden fietsten naar hun werk. Op dit moment zijn het de scholieren die de volgende grote gebruikersgroep vormen, omdat ook zij dagelijks vele kilometers afleggen. Ongetwijfeld zullen steeds meer mensen volgen, nu de elektrische fiets gemeengoed aan het worden is, steeds beter van kwaliteit wordt en er ook goede alternatieven geboden worden zoals bovengenoemde ombouwset.

Meer Voordelen Van De Elektrische Fiets

Op de elektrische fiets wordt in Nederland geen motorrijtuigen- of bromfietsbelasting geheven, en je hebt geen rijbewijs, geen kentekenbewijs en geen verplichte WA-verzekering nodig. In Nederland bestaat een bijzonder goede infrastructuur van fietspaden. In Nederland zijn overal fietsenstallingen en parkeermogelijkheden te vinden, zodat je de elektrische fiets vrijwel altijd veilig kunt stallen. En tenslotte, zijn er overal fietsenwinkels en fietsenmakers die ervaring hebben met het onderhouden en repareren van elektrische fietsen.